През днешния ден под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ южно

...
 През днешния ден под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ южно
Коментари Харесай

Валежи в цялата страна, на места - значителни

 През днешния ден под въздействие на средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната ще се сътвори комплицирана метеорологична конюнктура. Валежите ще се усилят и тук-там ще са обилни.
В Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в Източна България мощен до плевел север-североизточен вятър и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с противоположен денонощен ход. Температурите към 14 ч. се чака да бъдат от -4 до -2 в Северна България и по високите полета, 2-4 градуса в Горнотракийската равнина.

През нощта против четвъртък снеговалежите ще продължат, обилни ще са в Южна България и там ще се образува снежна завивка като се изключи крайните югозападни региони. В Северна България снеговалежите ще отслабнат.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за ноември – от север бързо ще се покачва.

По Черноморието ще духа мощен и плевел северен вятър. Ще има превалявания, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще бъдат от минус 2 до 0 по северното крайбрежие до 6-8 градуса по южното. Температурата на морската вода е 10-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Ще става студено и на 1200 метра оптималната температура ще е към -2°, на 2000 метра – към -5°.

В четвъртък и петък снеговалежите ще отслабнат, през първия ден ще са основно в Предбалкана и в югоизточната половина от страната, през втория - в Източна България. В югоизточните региони и в Родопите преваляванията ще са умерени. По-късно денем в петък от югозапад облачността ще се раздра. В четвъртък към момента вятърът ще е сдържан и мощен, в петък - ще отслабва. В събота вятърът ще отслабне още и тук-там ще стихне. Ще бъде най-вече слънчево, само че тук-там в равнинната част от страната и в котловините сутринта ще има мъгла или ниска облачност. Студено, с минимални температури в по-голямата част от страната сред минус 15° и минус 10°, а и дневните в Северна България ще остават под нулата, в Южна ще са най-вече сред 0° и 5°.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР